Zondagmiddag 16 oktober presenteert harmonie St.-Caecilia een najaarsconcert met als thema: muziek en dans uit landen waar de voormalige gastarbeiders van de mijnen Laura en Julia vandaan kwamen. Het absolute hoogtepunt van dit concert is de winnaar van Holland’s Got Talent 2010, tenor Martin Hurkens uit Schinveld.

Hij zingt onder begeleiding van het harmonie-orkest de meeslepende Italiaanse werken Nessun Dorma, Conte Partiro en Nella Fantasia. Naast Italianen werkten ook mensen uit Portugal, Spanje en Joegoslavië in onze mijnen. Zij brachten ons nadrukkelijker in contact met fadozang, flamencodans en de Wiener harmonica. U kunt tijdens het concert dan ook genieten van Portugese fado’s van Trio Som Buscar, flamencodansen van de Spaanse dansgroep Goyescas en Wiener harmonica muziek van het Eygelshovense talent Chelsey Kraussen, 9 jaar.

Het concert begint om 14.30 uur in het Socio Project. De zaal is open vanaf 14.00 uur, de toegang is gratis! (Vrije gave).