Eerste voorspeeldag jeugdige muzikanten Harmonie St. Caecilia Eygelshoven

Op zondag 3 April vindt van 10:00 tot 12:00 uur de eerste voorspeeldag voor de jeugdige muzikanten van Harmonie St. Caecilia plaats in Bistro Socio te Eygelshoven.
Tijdens deze voorspeeldag kunnen de jeugdige muzikanten hun muzikale talent en ontwikkeling aan een vakkundige jury, bestaande uit Dian Drugmand en Carla Correddu ten gehore brengen.
In 2018 heeft Harmonie St. Caecilia Eygelshoven sterk ingezet op muziekonderwijs voor kinderen. Vanuit de kleuter- en peuter muziekgroep hebben de kinderen die meedoen aan de voorspeelmiddag gezamenlijk muziekles gevolgd om zo door te stromen naar de Caeciliakidz, het jeugdorkest van de harmonie.
Het bestuur van Harmonie St. Caecilia Eygelshoven kijkt enorm uit naar de voorspeeldag. “Het is het sluitstuk van het ingezette beleid uit 2018 waar de kinderen kunnen laten horen wat ze in die tijd geleerd hebben” aldus bestuurslid jeugd Sharon Cremers.
Bestuurslid jeugd Kirsten Langen vult aan: “We hopen dat een aantal kinderen zover zijn dat ze door de jury worden voorgedragen om aan te sluiten bij het harmonie orkest”.
“Met deze voorspeeldag maken we de cirkel van het jeugdmuziekonderwijs door onze harmonie rond. Ik ben enorm trots op het ingezette beleid en het vele werk dat met name Joep Prevo en Bernard Brouns vanaf het prille begin hierin hebben gestoken. We kunnen weer omhoog kijken als harmonie” aldus een trotse voorzitter, Harm Jacobs.