Potgrond actie

Traditioneel hebben wij in het verleden spaarvarkens opgehaald om zo onze vereniging te ondersteunen, muziek educatie te bevorderen en instrumenten te onderhouden.
Dit jaar hebben we echter besloten om een andere richting in te slaan en een nieuwe actie te introduceren dat ons doel op een andere manier ondersteunt.

Harmonie St. Caecilia Eygelshoven als ideale partner voor uw potgrond.

Geen gesleep, geen gedoe meer met al die zware zakken, vanaf dit jaar kunt u de potgrond bij ons pakken!

Dit jaar bieden wij hoogwaardige potgrond aan. Met de opbrengst van deze actie blijven we ons inzetten voor onze vereniging.

We nodigen u uit om potgrond te bestellen vóór 29 februari 2024 via de volgende link https://webshop-harmonieeygelshoven.nl

Prijs per zak van 40 liter € 5,95. Bij afname van 3 zakken of meer € 5,50 per zak.

Voor inwoners van Eygelshoven, Hopel en Vink wordt de potgrond op 16 maart tussen 10.00 en 18.00u bij u thuis bezorgd. Voor degenen buiten deze wijken is er de mogelijkheid om de potgrond op dezelfde dag op te halen bij de Laethof (Putstraat 17, 6471GB Eygelshoven) tussen 10.00 en 18.00u.

Zorg ervoor dat u tijdig uw bestelling plaatst en de bevestigingsmail controleert, inclusief de spambox. We hopen op uw bijdrage om onze vereniging te blijven ondersteunen.

Potgrond

Live on the Rocks concert

Ons pop/rock concert zal plaatsvinden op zaterdag 28 oktober 2023 om 20:00 uur in het Socio-Project Eygelshoven.
Er zal een gevarieerd programma ten gehore worden gebracht met oa. muziek van Bon Jovi, Son Mieux, Tina Turner, Freddie Mercury, Muse en nog vele anderen. We nodigen jullie van harte uit om dit concert bij te wonen.
een ticket kun je kopen bij de voorverkoopadressen Chocolaterie Bruns Bistro Socio Eygelshoven 1131 Optiek & Lifestyle en kosten € 8,50 per stuk.

Affiche pop/rock concert

Björn Brouns nieuwe voorzitter Harmonie St.- Caecilia Eygelshoven

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 19 maart werd Björn Brouns unaniem verkozen tot voorzitter van Harmonie St.- Caecilia Eygelshoven. “Ik ben enorm trots dat ik voorzitter van deze mooie harmonie mag zijn en kijk erg uit om mijn nieuwe rol, samen met alle mensen van onze Caecilia familie op te pakken. Ik heb er enorm veel zin in”, aldus Björn tijdens de ledenvergadering.

Björn is geen onbekende in Eygelshoven. Als kleine jongen werd hij lid van de harmonie toen zijn oom, Fer Gerards voorzitter was. Hij is actief in het harmonie-orkest op zijn geliefde instrument trompet. Björn is getrouwd met Mirjam en is vader van Emma en Isa die ook beide muziekles via onze harmonie volgen. De appel valt niet ver van de boom…
Björn neemt het voorzitterschap over van Harm Jacobs, die de voorzittershamer gedurende acht jaar in handen had.

De afgelopen jaren heeft de harmonie sterk ingezet op jeugd- en muziekonderwijs. Inmiddels volgen meer dan 30 kinderen wekelijks muziekonderwijs via onze harmonie. Dat deze weg succesvol is bleek recentelijk toen na vele jaren de eerste leerling vanuit het muziekonderwijs doorstroomde naar het ‘grote’ harmonie-orkest en zeer binnenkort sluiten nog 5 kinderen aan bij het ‘grote’ harmonie-orkest.

De harmonie wil een echte harmonie van en voor het dorp zijn. Niet alleen geven ze jaarlijks acte de présence op terugkerende activiteiten in het dorp (Nieuwjaarsconcert, opluisteren carnavalsmis, meelopen met de Egelser optocht, begeleiden communicantjes, muzikale begeleiding Koningsdag en Dodenherdenking, muzikale begeleiding van de Broederschap tijdens het jaarlijkse Koningsvogelschieten, ondersteuning Egelser Krismis) maar de harmonie is ook aanwezig bij bijzondere activiteiten zoals afgelopen jaar bij de onthulling van het mijnmonument en recentelijk de opluistering bij gelegenheid van het feest 100 jaar Grote Kerk.
Daarnaast organiseert de harmonie jaarlijks een themaconcert waarbij de harmonie zelf zorgt voor de muzikale invulling.

Het harmonie-orkest repeteert elke donderdag van 19:30 tot 21:45 uur in de grote zaal van het Socio Project. De repetitie is voor iedereen vrij toegankelijk; kom gerust eens een kijkje nemen en luisteren!

Voorzitter

Concert 100 jaar Grote Kerk

Het verhaal van Oorlog en Bevrijding.

Zondag 26 maart 14.00u-17.00u St. Janskerk Eygelshoven

Het verhaal van oorlog en bevrijding komt tot u in beeld en geluid in de grote Kerk van Eygelshoven. Het comité 100 Jaar Grote Kerk tekent voor de organisatie in nauwe samenwerking met Stichting Eygelshoven door de Eeuwen heen en Harmonie Sint Caecilia Eygelshoven. Mede mogelijk gemaakt door Beleef Kerkrade.
Vanaf ongeveer 14uur staan prachtige oude legervoertuigen opgesteld voor de kerk. Interessant om te bekijken voor jong en oud.

100 jaar grote kerk affiche

Saturday Night Concert 15 oktober 2022

Op zaterdag 15 oktober 2022 geven Harmonie St. Caecilia Eygelshoven en Harmonie St.- Gregorius Haanrade een mooi concert in het Socio Project te Eygelshoven. Er zal een gevarieerd programma ten gehore worden gebracht. Het orkest staat onder leiding van de dirigenten Dian Drugmand en André Seerden.

Het concert begint om 20:00 uur in het Socio Project en de kaartjes kosten € 7,50 per stuk incl één consumptiebon.
Voor de voorverkoopadressen zie onderstaand affiche.

Na afloop van het concert maken we er nog een gezellig avond van met DJ Danny.

Affiche concert

Ga samen met Harmonie St.-Caecilia Eygelshoven voor glasvezel!

Glasvezel in Eygelshoven komt nu wel heel dichtbij! Binnenkort komt Delta Netwerk langs om te checken of je in aanmerking komt voor een gratis glasvezelaansluiting. Ons advies? Laat de glasvezel aansluiting sowieso aanleggen zodat je nu óf in de toekomst kunt profiteren van supersnel internet.

Wil je zo snel mogelijk gebruik maken van jouw razendsnelle, superstabiele en toekomstbestendige glasvezelaansluiting? Meld je aan voor een DELTA of Caiway abonnement via Harmonie St.-Caecilia Eygelshoven. Per aanmelding krijgen wij een bijdrage van maar liefst € 50. De inkomsten van deze actie zullen we gebruiken om gebruiken voor de muzikale opleiding van onze jeugdleden.

Delta glasvezel

Meer weten? Klik dan op de volgende link: https://harmonieeygelshoven.nl/WP/glasvezelactie

Ga samen met Harmonie St.-Caecilia Eygelshoven voor glasvezel!

Razendsnel glasvezel internet in Eygelshoven is dichterbij dan ooit! Profiteer tot 20 juli 2022 van superscherpe aanbiedingen van Caiway en DELTA én bespaar ook nog eens € 650 activatiekosten. Sluit aan op het netwerk van de toekomst met snelheden tot 8 Gig, stabiel internet, meer keuze, een lage ping én heel veel voordeel! Want als 20% zich op tijd aanmeldt, kómt het glasvezelnetwerk er daadwerkelijk.
Exclusief bij Harmonie St.-Caecilia Eygelshoven krijg je bovendien bij jouw aanmelding een cashback van € 25. En wij als vereniging ook nog eens € 50! En dat is goed nieuws, dat kunnen we heel goed gebruiken voor de muzikale opleiding van onze jeugdleden
Dus wil je gaan voor glasvezel? Meld je aan via Harmonie St.-Caecilia Eygelshoven en we profiteren allemaal! Let op: niet alleen voor leden maar ook voor vrienden, bekenden, buren, etc etc!

Delta glasvezel

Meer weten? Klik dan op de volgende link: https://harmonieeygelshoven.nl/WP/glasvezelactie

Emma Brouns beste solist van de CaeciliaKIDZ

Emma Brouns heeft zondagmorgen 3 april de eerste wisselbeker in ontvangst genomen, die harmonie St.-Caecilia beschikbaar heeft gesteld voor de beste solist van de CaeciliaKIDZ. Job en Daan van den Camp waren als samenspelgroep de besten van de dag en kregen eveneens een wisselbeker. Het was gisterochtend voor het eerst dat harmonie St.-Caecilia een voorspeeldag voor de jeugdige muzikanten organiseerde en hen daarmee een podium gaf om hun muzikale ontwikkeling te tonen.
Behalve de leden van de CaeciliaKIDZ was er ook een aantal volwassenen die in samenspelverband hun muzikale kwaliteiten lieten horen. De groep ‘gemengd houtbehaalde in die categorie de hoogste score.

Eerste inspelen en dan het beste van je laten horen
Zenuwachtig en gespannen lopen de CaeciliaKIDZ, de jeugdige muzikanten van Harmonie St.-Caecilia door kleine zaal van de Bistro Socio. Deze dient deze zondagmorgen als inspeelruimte voor de deelnemers aan de voorspeeldag. Vanaf 10.00 uur is het restaurant het podium waar zij aan ouders, familie en bekenden kunnen laten horen hoe zij hun muzikaal talent tot dusverre hebben ontwikkeld. Dat doen zij individueel, in kleine groepjes en gezamenlijk met z’n allen. De kinderen worden beoordeeld door de dirigenten van het Harmonie-orkest (Dian Drugmand) en Carla Correddu. Deze laatste is het die wekelijks op donderdag repeteert met de CaeciliaKIDZ en haast op moederlijke wijze de groep enthousiasmeert en stimuleert om samen muziek te maken. De kinderen ontvangen na afloop geen puntenlijst, maar een certificaat van deelname met daarop tips en tops die hen verder kunnen helpen bij het verbeteren van hun muzikale kwaliteiten. Voor de beste solist stelt de harmonie een wisselbeker beschikbaar, alsook voor de beste muzikanten in het samenspel.

Bijna 30 kinderen maken muziek bij harmonie St.-Caecilia
18 Jeugdige muzikanten heeft harmonie St.-Caecilia momenteel in haar gelederen. Daarbij zijn niet eens de 10 peuters en kleuters meegeteld, die wekelijks op donderdag onder leiding van muziektherapeute Amy Hanssen samen muziek maken: zingen, dansen, springen, klappen, stampen, … Bijna 30 kinderen dus die verbonden zijn aan de harmonie van Eygelshoven. Het is het resultaat van vernieuwend beleid, dat de harmonie in 2016 heeft ingezet. Toen werd gestart met een groep peuters en kleuters, die op 6 jarige leeftijd doorstroomden naar de blokfluitgroep. Daar maakten zij kennis met de eerste beginselen van muziek maken. Een jaar later maakten de kinderen de overstap naar hun favoriete instrument: de saxofoon, de klarinet, de dwarsfluit, de trompet, de trombone en het slagwerk. Vanaf dat moment gingen zij ook muziekles volgen, hetzij particulier hetzij op de SMK, de muziekschool Kerkrade. En daar waar kinderen doorstroomden naar het instrument, werd actief geworven voor nieuwe aanwas van de peuter- en kleutergroep.

Belangrijke rol voor het onderwijs
Een niet onbelangrijk aandeel in dit succes is weggelegd voor BS de Veldhof. Deze heeft in 2020 zeer creatief met de harmonie samengewerkt om een zogeheten Blazersklas op de basisschool mogelijk te maken. Ook van die Blazersklas is een aantal jeugdige muzikanten terecht gekomen bij de CaeciliaKIDZ. Daarnaast is ook het programma MHIDS (Meer harmonie in de samenleving) vermeldenswaardig. Sinds het schooljaar 2021 maakt dit programma het mogelijk dat op 31 deelnemende basisscholen in Kerkrade, Brunssum en Landgraaf kinderen vanaf groep 1 tot 8 wekelijks structureel en kwalitatief muziekles krijgen aangeboden door gespecialiseerde docenten. Daarmee worden wellicht kiemen gelegd om kinderen enthousiast te maken voor het maken van muziek.

Muziek maken iets voor jouw kind?
Denk jij dat jouw kind graag muziek wil maken, kom dan eens vrijblijvend op onze bijeenkomsten kijken. De peuters en kleuters komen elke donderdag van 18.00 tot 18.30 uur bijeen, de kinderen die al een instrument bespelen van 19.00 tot 20.00 uur. Locatie: Scoutinggebouw Anselderlaan of bel 06 – 50 86 29 56.

Eerste voorspeeldag jeugdige muzikanten Harmonie St. Caecilia Eygelshoven

Op zondag 3 April vindt van 10:00 tot 12:00 uur de eerste voorspeeldag voor de jeugdige muzikanten van Harmonie St. Caecilia plaats in Bistro Socio te Eygelshoven.
Tijdens deze voorspeeldag kunnen de jeugdige muzikanten hun muzikale talent en ontwikkeling aan een vakkundige jury, bestaande uit Dian Drugmand en Carla Correddu ten gehore brengen.
In 2018 heeft Harmonie St. Caecilia Eygelshoven sterk ingezet op muziekonderwijs voor kinderen. Vanuit de kleuter- en peuter muziekgroep hebben de kinderen die meedoen aan de voorspeelmiddag gezamenlijk muziekles gevolgd om zo door te stromen naar de Caeciliakidz, het jeugdorkest van de harmonie.
Het bestuur van Harmonie St. Caecilia Eygelshoven kijkt enorm uit naar de voorspeeldag. “Het is het sluitstuk van het ingezette beleid uit 2018 waar de kinderen kunnen laten horen wat ze in die tijd geleerd hebben” aldus bestuurslid jeugd Sharon Cremers.
Bestuurslid jeugd Kirsten Langen vult aan: “We hopen dat een aantal kinderen zover zijn dat ze door de jury worden voorgedragen om aan te sluiten bij het harmonie orkest”.
“Met deze voorspeeldag maken we de cirkel van het jeugdmuziekonderwijs door onze harmonie rond. Ik ben enorm trots op het ingezette beleid en het vele werk dat met name Joep Prevo en Bernard Brouns vanaf het prille begin hierin hebben gestoken. We kunnen weer omhoog kijken als harmonie” aldus een trotse voorzitter, Harm Jacobs.